English
Previous Adventures
  Video's

  Letter's

Sailing Log

Guestbook

Trafficated

 

What does Trafficated mean?

 
 
 


Reisebrev fra Kjell O. Stave

Regner med at sommeren nå er over i Norge og at flok flest er tilbake på jobb igjen. Jeg sitter enda her på Galapagos og slapper av. Skulle egentlig ha reist på fredag siden oppholdstillatelsen gikk ut da men vi har nå begynt og betale under bordet til militærfyren som har ansvaret for oss så tror jeg  ikke det skal skape noe trøbbel. I det siste har vi hatt en haug med oppturer og noen nedturer men det som forundrer meg mest er hvor rolig vi handterer "kriser", vi har fullstendig funnet roen og uansett hva som skjer så er det ikke noe stress. Her om dagen så våknet vi opp til at lettbåten var borte (dårlig knute) med motor og greier. Etter og ha sagt et par sure gloser så satte vi oss ned og hadde en god frokost og slappet av litt før vi gikk i land for og lete etter enten båten eller en billig kajakk,hehe. Tror ikke vi ville ha kjøpt en ny lettbåt med det første for de er dyre som fy. Vi labbet langs kaia og fant ingen båt med det første men når vi kom til militærbasen så kunne vi skimte en sliten gammel båt ligge pent på land med motor og alt inntakt. Det viste seg at de hadde funnet den drivende og selvfølgelig reddet den opp på land. De hadde visst stresset fælt og en av karene som hjelp til hadde fått en flenge i beinet og måtte på sykehus. Vet ikke om det ble sting eller hva men han kom i alle fall ikke tilbake til jobb den dagen. Siden han nå var vår nye helt så handlet vi inn en fin whisky og fikk den levert til fyren. I tillegg til og ha mistet lettbåten så har vi som sagt heller ingen offisiell oppholdstillatelse her men vi har nå fått en ny unnskyldning til og bli for på fredag så ville ikke motoren starte og vi brukte opp all batterikapasiteten. Nå er et av batteriene på lading i land og vi på jakt etter tennplugger, vi har sett over motoren og renset forgasseren osv, osv men har ikke helt funnet noen konkret årsak. Vi tok egentlig helg og lot motor være motor. Den starter kanskje ikke nå men den kan jo ikke løpe av sted heller så vi finner nok ut av det med tiden.  

I stedet for og bruke for mye tid på og løse problemer så har jeg hatt det moro. Jeg har blitt kjent med en masse lokale mennesker her og spesielt de som vanker på 'lemon cafe' som er det beste vannhullet her. Ikke det av vi drikker mye alkohol men vi går innom hver kveld og tar en kald en og snakker litt. Jeg har truffet ei jente (Adrianna) som er her og studerer turisme og vi har hatt et par fine dager sammen. Det er ikke giftemål vi snakker om her men det er fint og tilbringe noen dager sammen med noen av det andre kjønn. Meg og Adrianna har leid tråsykler, hvert på motorsykkeltur og gått lange turer på stranden. Etter stengetid på lørdag snek vi oss inn i Darwin parken (vakten lå og sov) og fant en liten strand hvor vi ble sittende til solen sto opp.  Ja vi har gode dager her på Galpagos.

Spansken går det heller dårlig med, jeg har alltid hatt lyst til og lære språket men det er vanskelig når jeg ikke har noen teori og falle tilbake på. Har imidlertid lært med de viktigste glosene, joar lærte meg og spørre etter vannhull og Darryl lærte meg og spørre etter regningen. Jeg må selvfølgelig også betale så lærdommen er noe dyrkjøpt :)

Etter at Darryl glemte igjen kameraet på internettkafeen så har vi dessverre ikke fått tatt så mange bilder. Vi har nå kun et lite kamera som sluker batterier så jeg har ikke så mange bilder og vise denne gangen men lover at der skal bli mange flere når vi får tak i et nytt ett.

Trafikken på internettsidene har begynt og stabilisere seg på rundt 80 hver dag eller ett 'hit' hvert tjuende minutt  så der er ganske mange som følger med oss, hvis der er noen av dere som lurer på noe eller vil se bilder av noe spesielt så bare ta kontakt. Det er hyggelig med en mail hjemmefra av og til.  

 

Kjell Otto Stave

"Utsikten fra båten"

   "Shopping"

   "Narchspiel"

"Adrianna"

    "Konsert"

"Funnet Dingyen"

"Her er jeg nå"

 

 

  © Copyright 2004. Kjell Otto Stave. All Rights Reserved