HomeContactThe BoatPast CrewLink's     English
Previous Adventures
Video's     

Letters     

Other Boats

Question's 

Fishing

Sailing Log

Guestbook

Thank's To.  
 

What does Trafficated mean?

 
 

Kjell O. Stave

 

Solo-seilas.

                                                    

      Jeg beklager at jeg ikke har skrevet så mye på Norsk i det siste. Det er rett og slett for mye strss og skrive alt på to språk. Jeg ville likt og holdt meg til Norsk men der er så mange andre som følger med på siden. Statistikken fordeler seg slik. Ca 2000 treff pr. mnd. 40% fra Norge og 60% fra 47 andre land. Flesteparten av de andre er fra Usa eller Canada.   


 

Alene?:

     Jeg er nå alene men slettes ikke ensom. I Marina Taina i Tahiti så ble jeg godt kjent med John Stember en nesten pansjonert motefotograf fra New York og Spanjolen Jorge. John har hvert her i 4 år og drikker enda flaskevann selv om han har watermaker i båten?, snobb`??? og Jorge reiser rundt kloden og fikser på båten sin. Han har sagt til kona at de har billige seil i New Zeeland og billig teak-dekk i Indonesia så dit må han reise, hehe.

     Etter og ha hatt avskjedsfest to dager i strekk så klarte jeg endelig og komme meg vekk fra storbyen. Turen skulle egentlig ha hvert på 120 nautiske mil til Bora Bora men siden avskjedsfesten varte ganske lenge og jeg ikke har dårlig tid så reiste jeg 12 mil til moorea i stedet for. Der ble jeg akkuratt lenge nok til og fikse litt motor før jeg satte kursen mot Raitea. Raitea og Tahaa er to seperate øyer innenfor samme rev og det er rett og slett nydelig der. Seilasen fra Moorea til Raitea var ca 80 mil og en nattseilas måtte til. Nattseilas mellom traffikerte øyer er ikke helt topp når man er alene men det gikk greitt. Om natta slo jeg på lampa i masta, satte 3 rev i storseilet og gikk til sengs. Hele greia gikk greitt men der var ikke mye vind. Der var så lite vind at jeg ble liggende og rulle og 'dreiv' av gårde i 2-3 knop. vel, vel timingen var allikevel perfekt for jeg kom fram tidlig om morgenen og hadde god tid til å finne meg en overnattingsplass. På vestsiden av øya er der to yacht-klubber og der plukket jeg opp en fortøyningsbøye samt to Norske bøker?. De flest yacht-klubber har et lite bibliotek hvor man kan bytte bøker men det er sjelden jeg finner bøker på Norsk.

     Der har også skjedd en del gode ting nå som jeg er alene. Jeg har liksom mer tid til fornuftige ting, dvs jeg må gjøre ting selv nå, hehe. En av tingene jeg har gjort er og enedelig kople opp gps'en med pc. Som dere kan se av det siste bildet så virker den glimrende. Man må selvsagt følge litt med men stemmer kartet overens i innseilingen med det du ser rundt deg så er det riktig inne i lagunen også. Jeg hadde mye glede av dette i Raitea.

     Jeg sitter i skrivende stund på Bora Bora eller 'Boring Boring' som jeg kaller det. Øya er kjempefin den men med så mange hoteller og turister som er her så hadde jeg ventet litt mer action og aktiviteter. De eneste aktivitetene de har her er dykking, snorkling og diverse andre vannsporter. Det høres jo fint ut men jeg har levd lagunelivet i flere måneder nå og skulle gjerne ha deltatt i noen landlige aktiviteter. Mer om Bora Bora i neste brev, Det blir på Engelsk.

 

 

Kjell O. Stave

 

Jorge & John

'Småreperasjon'

'Raiatea'

'Moderne Navigasjon'

 

  © Copyright 2004. Kjell Otto Stave. All Rights Reserved