NORSK
Previous Adventures
 


>> Back to letters.

Guestbook / Gjestebok:

Read in the guestbook.

Write  in the guestbook
 


Reisebrev fra: Kjell Otto Stave

Sommerferien 2004.

 

 

Etter og ha hvert et par dager i Amsterdam og New York var det deilig og endelig sette beina på Trinidansk jord. På turen var også Arne og Harry med. Når vi kom ned så ble vi mottatt av 'Jesse James', dvs taxien til de fleste båtfolk. Han sto og veivet med et skilt der sto 'Spetakkel' på. Han innlosjerte oss på baren imens han spang av gårde for og lage nytt skilt og hente passasjergruppe nr. 2. Vi delte maksi-taxi med en Rik amerikaner, kona og svigerfaren. De hadde den nest største båten i marinaen, dette var ikke noen seilbåt og heller ikke 29 fot som min. Er ikke sikker men den må ha hvert over 60 fot og prisen tør jeg ikke tenke på. Synd vi aldri gikk over og hilste på.

Når vi endelig kom fram til marinaen og båten vi skulle sove i (på land) så var luka ned låst og resepsjonen stengt?, der var ingen annen utvei enn og bryte seg inn. Vi festet et tau til låsen og dro til med vinsjen til hengselen ga etter. Etter innlosjering gikk vi til baren i marinaen som etter hvert ble en av sommerferiens mest besøkte steder. Stemningen var topp og betjeningen bra. Vi ble kjent med en Amerikansk aleneseiler som fylte 40 den dagen og hele betjeningen.

 Dagene som fulgte ble litt hektiske da vi ønsket og komme på vannet fortest mulig. Fort gikk det da også men i ettertid tror jeg mye kunne hvert gjort annerledes. :-)  På vei over fra docken til der vi skulle ligge for kvelden stoppet motoren og det tok 20 hektiske minutter med god hjelp fra naboen og hans gummibåt (heretter kalt ding-dong)  før vi kunne slå oss til ro og konstatere at båten nå var godt fortøyd.  Under middagen (i puben) så kom der et par kjempebølger som førte til at en av fortøyningene røk rett av. Og vi som hadde fortøyd stamt og godt. Båten hoppet opp og hugget hele landgangsplanken i to. Canadieren som for lengst hadde skjønt av vi var amatører hadde ikke tatt noen sjanser og lagt ding-dongen sin i mellom oss så den tok mesteparten av støyten i stedet for skroget hans!. Etter en telefon til Jostein i Norge så fant vi ut at man måtte skru på kranen til bensintilførselen for og holde motoren i gang, dette hjelp betraktelig. Det neste som gikk i stykker var festet til girwaieren, dette fikk vi hjelp til og fikse av en aleneseileren vi traff og allerede neste dag var vi klar for vår første tur.

Turen gikk til chacachikare (noe i den duren der) en ubebodd øy som var en perle. Vi ankom rett ved solnedgang og selv om vi var altfor sent ute, hadde navigert en del feil og måtte sitte oppe på vakt hele natta fordi vi ikke kan noe om ankring så ble oppholdet helt fantastisk. Maken til natur og deilig sted har jeg ikke sett før. På vei hjem til puben etter to dager på øytur så døde motoren igjen, denne gangen 1 meter fra der vi skulle plukke opp fortøyningsbøya. I panikk så heiv vi ut ankeret og dreiv kun 70-80 meter fra bøya. Vi fikk låne 100 meter med tau fra nabobåten som vi kjørte fram med ding-dongen og dro oss til bøya. Vi fant ut at etter så mye trøbbel så var det best og bare la båt være båt og tilbrakte de neste par dagene i puben og på lokale restauranter.

Etter og ha fikset motoren (en ledning til coilen var brekt i koplingen) igjen så bar det til scotland bay. Dette er på fastlandet men der er ingen veil som går der så det var også en liten perle. Vi ble her kun to dager men siden vi nå trodde vi kunne dette med oppankring så fikk vi i alle fall sove om nettene. Jeg sov ute i cocpiten sånn bare i tilfelle men det var sikkert like bra og sove ute som inne for varmt er der i alle fall.

Planen var egentlig og seile til Tobago men siden Harry fikk vondt i ryggen og vi hadde bevist at vi ikke er verken heldige eller særlig gode til dette her så bestemte vi oss for og ta fly i stedet for. Der var ikke spesielt mye og se på Tobago for oss men de hadde Casino med øl så vi fikk brukt en god slum penger.

Resten av turen gikk stort sett greitt, vi fikk opp båten og den ligger nå trygt på land hos Power Boats igjen.  Alt i alt så må jeg si meg fornøyd med at vi ikke ødela båten mer enn vi gjorde for maken til nybegynnere og trøbbel har jeg ikke sett maken til. 

I skrivende stund er dette ca 4 mnd siden og de fleste problemene er glemt. Nå går jeg bare og venter på at det skal bli påske så jeg kan reise ned og prøve igjen. Denne gangen må det gå litt bedre for denne gangen har jeg ikke returbillett.

Kjell Otto Stave    

 

 

 
 

 

 
 

  © Copyright 2004. Kjell Otto Stave. All Rights Reserved.