NORSK
Previous Adventures
 
re


>> Back to letters.

Guestbook / Gjestebok:

Read in the guestbook.

Write  in the guestbook
 

Ecuador to Galapagos. July 2005.

 

    Ekvator!    

     Endelig har vi kommet fram til Galapagos. Vi ble liggende i Esmeraldas, Equador noen dager lenger enn planlagt pga Darryl fikk ny betennelse i beinet. Han har nå hatt to og jeg en. Vi begynte en stund og lure på hva vi gjorde galt men etter hvert som vi har truffet andre så har vi kommet fram til at det er ganske normalt her i varmen og få slike ekle ting. Det eneste man kan gjøre er og behandle hvert eneste sår som om det var livstruende og rense hvert skrubbsår med antibakteriell såpe og sette på plaster.

I Esmeraldas var vi de eneste seilerene og jeg tror nesten vi var de eneste turistene også. De få linjene vi hadde lest om Esmeraldas i 'lonley planet' boka til Joar sier at man ikke burde gå dit pga kriminaliteten men det sier jo de bøkene egentlig om de fleste plassene i søramerika. Vi storkoste oss og pga prisnivået her nede så fikk vi gjort en del ting vi vanligvis aldri gjør andre plasser som feks og gå på barbersalong og barbere bort ti dager med skjegg etter seilasen.

Seilasen til Galapagos var en av de raskeste vi noen sinne har gjort, litt over 600 Nm ble unnagjort på 6 dager og det er ny rekord for oss. Vi passerte Ekvator for første gang og det var så moro at vi svingte fram og tilbake et par ganger slik at vi fikk både tatt bilde av gps'en og hatt en dram før og etter passeringen. Det rare med ekvator var for min del at jeg trodde det skulle være litt varmere. Humbolt strømmen som kommer fra sør er så kald at vannet her er nede i under 25 grader og på kvelden så måtte vi pent rote i sekken og finne fram varme klær. Endelig fikk jeg tatt i bruk joggedressen jeg fikk fra Arne Vidar til jul. (takk, den er kjempegod) På turen så langt så er dette første gang der jeg har måttet tatt på lange bokser fordi jeg er kald. Heldigvis så slutter denne kalde havstrømmen på Galapagos så der varer ikke så lenge før det er tilbake i varmen igjen.

På denne turen gadd vi ikke fiske, det er rett og slett stress med disse store beistene som alltid biter på rett før det blir mørkt. (bortskjemt?) Vi så video hver kveld, vi hadde kjøpt en haug av filmer i Equador for 1 dollar stykke.  Vi hadde planlagt og bruke 7 dager på overfarten men når det viste seg mulig og klare det på 6 så satte vi alle kluter inn for og seile fort, vi kom fram til Academy Bay en halv time etter solnedgang og skulle egentlig derfor ha ventet på dagslys før vi seilte inn (siden vi heller ikke denne gangen har tatt oss råd til kart) men bestemt oss for og prøve allikevel. Joar ga via Vhf'en beskjed på spansk og litt engelsk til Kystvakten at vi kom og de sa at det bare var og ankre opp hvor som helst.  Der var heldigvis mange andre båter her og det var nærme land så det gikk an og se noe selv om det var kvelden. Vi endte opp midt i mellom 4 andre båter og jeg lyver ikke når jeg sier at det var ca 5 meter fram til båten foran oss. Selv om det er trangt så kan man på plasser som dette hvor alle bruker hekkanker ankre opp ganske nære pga ingen kommer til og snu rundt selv om vinden skulle snu (skjønte alle den??) jaja, vi er nå engang her og etter og ha inntatt en liten ankerdram som tradisjonen jo er så var det på tide og komme seg i land. Siden vi i 6 dager har lent mot høyre så ble det ganske morsomt når vi fikk satt beina på fast jord, Darryl gikk nesten på trynet og meg og Joar skjanglet mer enn en smule. Vi kom oss helskinnet til første restaurant som heldigvis var i nærheten. Betjeningen som så oss komme må ha trodd at vi hadde hatt ei flaske med rom hver før vi kom slik sjanglet vi og jeg kan garantere at vi aldri hadde fått servering hadde vi hvert hjemme.

Sitter nå alene og skriver i båten i mens Joar og Darryl er og snorkler utenfor Darwin Reserch senter her på øya. Skriver egentlig litt på trass fordi jeg har lovet er reisebrev til på norsk så det blir ikke så spennende men skal snart skrive et til fra Galapagos med flere bilder. Har endelig fått videofunksjonen til og virke så jeg skal prøve og få lagd en til av de også.

Vil igjen gratulere Viktor og Hilde med bryllup og Broren til Bompi med Baby, han sa ikke hvem det var men jeg håper det var Hafida og Tor Egil??.  Sist men ikke minst vil jeg Gratulere Renate og Mamma med Bursdag den 18 og 19 Juli.

 

Hilsen Kjell Otto

 

 

 

  

       

j

31.05.05

Darryl & Kjell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 
 

  © Copyright 2004. Kjell Otto Stave. All Rights Reserved.