NORSK
Previous Adventures
 


>> Back to letters.

Guestbook / Gjestebok:

Read in the guestbook.

Write  in the guestbook
 


Reisebrev fra: Kjell Otto Stave

Klargjøring i Charaguamas Trinidad Mars 2005.

 

 

Brev:

Etter og ha hvert tre dager i New York og truffet familie og venner så gikk turen til Trinidad hvor jeg endelig fikk flyttet ombord på båten. Som forrige gang så hadde de glemt og legge ut nøkkel til båten så jeg måtte bryte meg inn i egen båt. Vel egentlig så hadde de nøkkel i portvakta men den dagen jeg kom så hadde vakta ikke bry til og lete så han sa like godt at han ikke hadde den!!!. Dagen etterpå så fant han visst nøklene allikevel. ??

Det er varmt som faen men jeg har lovet meg selv og ikke klage på varmen så slik blir det. Kan imidlertid røpe at det er umulig og jobbe inne i båten mellom kl. til og fem. Dagene har gått med til vasking, vdl ordning og diverse mat og øll pauser. Hypotesen min om at en ikke trenger og kunne seile men at det holder og være litt handyman og utadvendt har til nå vist seg og stemme. Har truffet en masse interessante folk som har lært meg en masse. Simen fra båten 'Perigrin' skal være med opp til St. Lucia. Regner med og lære en hel del om seiling på den turen der.  Legger ved et par bilder av folk jeg har truffet.  Det 4 bildet er av Karl Even og faren hans Knut som har seil fra Afrika til Brasil og opp her. Simen kom også med dem. De monterte vindror her nede og ligger nå og venter på mannskap. Det nederste bildet er av maxi, en skikkelig trivelig kar fra Bergen som har seilt jorda rundet (Vestørn) i en treskute fra 1932 som var over 90 fot lang. Hvis du leser dette maxi så takk igjen for en hyggelig tid og masse gode tips, håper vi sees i stillehavet...

Har hvert her i nesten fjorten dager nå og begynner og bli rimelig klar for sjøsetting men mangler en del ting som må gjøres på båten, venter på fyren som skal 'rette' roret og sette inn ny foring der samt et seil som skal syes om.  Marinalivet her nede er ganske bra, der er både pub, restaurant, butikker og internett. Alt innforbi diverse gjerder og med vakter så det er helt trygt. Treffer nye folk hver dag, der er dansker, svensker, engelskmenn, hippier og rikfolk. Hver dag kl 8 så er der 20 minutter med vhf møte blandt alle båtfolkene. Der kan en spørre etter ting en mangler og får alt fra værprognoser til brukt utstyr. Venter nå på at en fyr som ville selge noe kjetting skal dukke opp. Resten av Trinidad er sikkert også fint, en kan gå og se på skilpadder som legger egg ol. men jeg har ikke hatt tid til slikt enda.

På onsdag kommer mitt siste mannskap, Darryl fra Canada og da håper jeg at vi kan reise nokså umiddelbart, skal skrive noe mer interessant etter første seilas.

 

For og beise at jeg ikke bare ligger på latsiden så Vedlegger jeg en liste over 'noe' av det jeg må gjøre før jeg kan sette seil for første gang.

 • Rydde, vaske og rengjøre båt innvendig, 
 • Vedlikeholde batterier og vindmølle,      
 • Få i gang motoren +++ vdl av motor   
 • Få noen til og borre ut rusten skrue av utenbordsmotoren
 • Få noen til og sette på rulleforseil
 • Få seilmakeren til og sy om rulleseil
 • Få noen til og rette roret og fikse rorlager
 • kjøpe alt mulig smådill
 • vaske båten utvendig, dvs skrubbe dekk i timesvis
 • fylle vann på vanntanker og sjekke koplinger
 • sjekke alle gjennomføringer
 • gidder ikke skrive mer fordi listen er uendelig.

PS.  Der var en del jeg ikke fikk sagt ha det til på jobb og også andre kjente, dette beklager jeg.

For de som vil maile meg så er min addr. kjell72@gmail.com

Kjell Otto

 

 

 

 

 
 

  © Copyright 2004. Kjell Otto Stave. All Rights Reserved.